teisipäev, 31. märts 2009

Merikalandid turult

Käisin eile turul. Varem pole head plekki silma jäänud, aga seekord oli teisiti. Käisin põhjalikult kõik letid läbi. Zookauplusesse oli kogunenud vene plekki juurde, ühe määrasin silma järgi sobivaks, oli ka vist Leningradi landivabriku pisikesi toby jäljendeid, aga need tundusid merre liiga kerged. Üht-teist jäi näppu kaalumiseks sealt veel, aga 20 krooniga tõin ära ainult ühe.

Eeldan sellelt vene plekilt head mängu, värv on sobiv, ainult uued rõngad, konksu jätan ka esialgu vähemalt samaks, ainult "saba" võtan ära.

Teises letis oli müügil väga huvitav valik. Kummikalade kõrval ka tutikad Kuusamod. Ja hosjainik ei jaganud asjast suurt midagi, igatahes maksis tutikas Kuusamo Taimen lilla-sini 40 krooni, kuid veel parem lant, mida merikale ihkasin proovida, jäi mulle silma kummikate vahel - Bete Jämtland. Peale kirjutatud Salmo - 80 nagu mingi juubelimudel. Kordagi vees käimata lant maksis turul 30 krooni. Muidugi võileivaraha :)

Ka sellelt landilt eemaldan vist punase "saba", kasutada tahaks pigem sogasemas vees, kuigi küllap panen kohe järgmine kord prooviks otsa ja loodan lõpetada lantide merre jätmise. Sellelt 21-grammiselt ootaks paljutki, ehkki väga läikiv värv pole vist sobiv päikese ja selge veega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar