laupäev, 7. märts 2009

Colmicu rõngad

Leidsin täna just imekombel oma spinningu ostutšeki. Maksis vist 495 krooni mitu head aastat tagasi. Ime hea investeering, arvestades, et sellega on püütud igasugu kalu, küll jõe- ja järvehauge kümneid, forellisipsikuid ja merikaid, aga loomulikult ahvenaid, kuid tonkana kasutatud seda ka lesta, latika ja siiapüügil. Ühesõnaga, mu ainuke spinning.

Viimasel ajal, ehk siis sel talvel millegipärast külmaga püüdes ja küünega grafiitrõnga küljest jääd ära nokkides tuli nii mõnigi grafiit rõngast välja kogemata või suisa purunes. Eks need rõngad on forellivõsas saanud pihta ka muidugi. Igatahes olen neist nüüd juba kolmanda välja vahetanud, ülemise jätku kõige suurema, ja kaks tipupoolset. Viimasest parandamisest tegin pilti ka, loodan, et mu amatöörlus ei saa armsale spinnale saatuslikuks.

Tundub, et kahe poolega rõngakinnitus ei lase rõnga kohapeal eriti vibutada, kuid loodan, et seetõttu veel keset korralikumat merikamadinat pooleks tipp ei lähe.

Vana laki nokkisin terava vaibanoaga lahti, seejärel uus paika, vana Rapala 0,25-võimistanüüdoligi nööriga sidusin ja supperatakiga "lakkisin". Ärge kodus seda järele tehke ;) Viimasel pildil on ülemise jätku kõige suurem, samuti ise vahetatud rõngas.





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar