laupäev, 10. oktoober 2009

Teine käik, esimene kontakt

Täna sain alles teist korda see sügis merre, aga tore oli. Ilmad on olnud siin üsnagi tormakad, keeranud mere segi ja pole tuul vaibunud seni, kuid on kohti, kus praegu kenam. Täna hommikul tuli törts rahet, mis muutus vihmaks, keskpäevaks kadusid pilved ja päike tuli välja.

Kahest sättisin kalale, vesi on väga kõrge, suur osa tuttavaid kive oli vee all ja püük tavalises kohas raskendatud, laine lõi vastu jalga kõrgele üles ja käsivars oli õige pea märg, rääkimata sellest, et sügavamal olles pükstesse vett sisse ajas...

Igatahes lainemöllus tundus asi natuke vale, käisin siis ühe tiiru päris kaldas, kohati oli seal vesi piimjam, kohati väga klaar. Sättisin suure veealuse kalju poole end, kuid kohati hakkas sinna pääsemiseks vesi üle pükste serva ajama. Ja ega siis kõik rajad pole ka nii lihtsasti leitavad kui märgid, mis nendele viitavad, on kõik vee all.

Turnisin mis ma turnisin, saabus randa Tiit, kes Saabi nähes kohe helistas, et kuidas vesi on. Siis püüdis ta samas kus ma esiti ja hiljem tuli ka väiksemate karide otsa. Üks hetk Tiit vilistas, vaatasin, et viba väriseb....ja kolmeks sekundiks seda oligi. Tiit ütles, et korralik kala oli, sai teist kordagi kala taha, võibolla isegi sama kala, aga kordus kõik. No on mees, ennegi on nii juhtunud, et ta sealsamas mu kõrval kalaga kontakti saanud ja mul ei midagi, noh, ma poodi pole ka jõdunud ja püüan endiselt nööriga...

Aga päikeseloojangu ajal hüppas mullegi hõbedase Viking Silda otsa kala, tunne oli hüva, käsi ütles, et kala on vähemasti kaks kilo kui mitte rohkem, kuid kakspool sekundit seda mõnu vaid oligi. Kirusin landi kotkaküünise konksu, nüüd ei mäletagi kas proovisin korra samast veel sama landiga või panin kohe kroomtšudesnaja otsa....igatahes kala enam märki ei andnud.

Koju jõudes oli vasakus sääres mitu liitrit vett vist, varbad valged ja külmetand. Täitsa karm ikka. Aga õige riietusega oleks täna lõpuni väga vinge olnud.

Vesi väga külm polnud, äkki isegi 13+ kraadi, vesi püügikohas kus kontakt oli selge, sügavam ja vaiksem karide vahel.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar