neljapäev, 7. mai 2009

Imeline lant ja luupead

Käisin jälle turul ja silma jäi muu kola seast üks roostevaba lant, värvimata ja ilma igasuguste tunnusteta oma päritolu kohta.

Müüjaga vesteldes selgus, et ise tehtud, leti alt toodi üks paras karp välja lantidega, kõik ühesugused. Küsisin, et kuidas tehtud ja sain vastuseks, et stambiga, mis Baltika tehasest üle jäänud. Ei tea ma kus neid siis tehtud ja kas see stamp on Eestis, aga müüja ütles, et vajadusel saab neid veel ta oma tuttava käest.

Seinal rippus üks Tšudesnaja ka ja kui küsisin, et kas selle sama mudeli stambiga tehtud, ütles, et jah.

Hinnaks pani müüja 40 krooni ja kaaluks ütles 18 grammi. Mõtlesin, et proovin ühe ära, aga siis otsustasin võtta mitmeid ja sain hulgi odavamalt. Mõne proovin vast ära värvida või ühe isegi hõbetada kui leian sobiva koha ja hinna.

Ühega viiest Tšudesnajast alustasin kohe püüki ka. Ahjaa, enne seda käisin üks päev Pirita keskjooksul ja südapäeval ründas pea igast august havi Mepps Black Fury't, aga ei ühtki forelli seal kus ma enne arvasin, et võiks neid olla. Aga vast neid seal on ka limatuubidega segamini.

Igatahes Tšudesnaja sai ühel päeval Pätsu augus vette, aga ristsed sai kätte järgmisel päeval veidi ülevalpool kui ühe korra käis pauk vastu lanti ja paari viske pärast oli luupea otsas. Endal suured haavad kummalgi pool, tundus, nagu mingi 5-6 kilone oleks teda keskelt purenud. Havid ujuvad kõik loomulikult edasi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar